söndag 15 augusti 2010
Räkpytt med avokado
Ingredienser 4 person(er)
1 kg stora räkor med skal
3 st paprikor i olika färger
2 st avokadofrukter
1 msk olivolja
2 msk färsk timjan
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 st äggulor
Tillbehör
baguette eller annat vitt bröd, smör eventuellt smaksatt med vitlök, eventuellt citronklyftor
Tillagning
1. Skala räkorna. Kärna ur paprikan och skär i tärningar.
2. Dela, kärna ur och ta bort skalen på avokadon. Skär köttet i tärningar. Grovhacka timjan.
3. Fräs paprikan i olja i en stekpanna med beläggning några minuter.
Lägg i räkorna och låt dem fräsa med.
4. Rör i avokadon och ta bort pannan från spisen. Krydda med timjan, salt och peppar.
5. Lägg upp pytten på tallrikar. Toppa med en äggula och färsk timjan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar