söndag 18 juli 2010
Allt-i-ett- kyckling med apelsin och druvor
4 portioner Ingredienser
1 paket kycklingdelar, cirka 900 g
2 msk olivolja
salt, peppar
2 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl timjan eller timjanblad, hackad
1 st apelsin
2 dl druvor
10 st vitlök, i klyftor oskalade
2 dl apelsinsaft, färskpressad
2 dl hönsbuljong, vatten + buljontärning
Till servering:
sallad och bröd
Tillagning
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Lägg kycklingen i en oljad ugnssäker form. Gnid in kycklingen med olivolja, salt, peppar, vitlök och timjan.
3 Tvätta och skär apelsinen i bitar. Lägg apelsinbitar, druvor och vitlöksklyftor i formen. Ringla över apelsinsaften och buljongen.
4 Sätt fatet i nedre delen av ugnen och baka kycklingen ca 35 minuter eller till cirka 70 grader innertemperatur, använd köttermometer. Rör om kyckling och frukt ett par gånger under tiden.
5 Servera med fräsch sallad och gott bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar