Sidor

söndag 18 juli 2010

Allt-i-ett- kyckling med apelsin och druvor


4 portioner Ingredienser
1 paket kycklingdelar, cirka 900 g
2 msk olivolja
salt, peppar
2 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl timjan eller timjanblad, hackad
1 st apelsin
2 dl druvor
10 st vitlök, i klyftor oskalade
2 dl apelsinsaft, färskpressad
2 dl hönsbuljong, vatten + buljontärning

Till servering:
sallad och bröd

Tillagning
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Lägg kycklingen i en oljad ugnssäker form. Gnid in kycklingen med olivolja, salt, peppar, vitlök och timjan.
3 Tvätta och skär apelsinen i bitar. Lägg apelsinbitar, druvor och vitlöksklyftor i formen. Ringla över apelsinsaften och buljongen.
4 Sätt fatet i nedre delen av ugnen och baka kycklingen ca 35 minuter eller till cirka 70 grader innertemperatur, använd köttermometer. Rör om kyckling och frukt ett par gånger under tiden.
5 Servera med fräsch sallad och gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar