söndag 18 juli 2010
Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd
Foto: Holger EdströmUgnsbakad kyckling på rotfruktsbädd
Ugnsbakad kyckling på rotfruktsbädd
Ett recept från Allt om mat
Snabbt & enkelt, Huvudrätter, Vardag, Barn & familj, Kyckling & fågel
4 person(er) Ingredienser
1 st kyckling, fryst eller färsk (ca 1,2 kilo)
700 g potatis
2-3 st morötter
2 st lök, gul
1 st paprika, röd
2 msk olivolja
1 tsk salt
Marinad
2-3 st vitlök, klyftor
1 st timjan, kruka
1 knippa persilja
1 st citron, finrivet skal
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
Tillagning
1. Marinad: Krossa vitlöken med knivbladet, skala och grovhacka den.
Hacka timjan och persilja. Blanda ihop vitlök, timjan, persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olivolja och salt i en bunke.
2. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i dubbla plastpåsar. Ställ kallt.
3. Sätt ugnen på 250°. Skrapa potatisen och skär den i klyftor.
Skala morötterna. Skär dem på längden i jämntjocka bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
4. Olja en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna. Salta och rör om.
Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen 15 minuter.
5. Placera kycklingbitarna och all marinad ovanpå rotfrukterna. Stek ytterligare 30 minuter. Ös kycklingen efter halva tiden. Prova med en sticka att kycklingen är färdig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar