Sidor

söndag 11 juli 2010

Tacohamburgare


4 portioner

Ingredienser:
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl grädde
1 paket tacokrydda
1 msk smör
1 kruka krispsallad
1/2 rödlök, skivad
10 cocktailtomater
4 skivor inlagd gurka
1 liten burk konserverad majs

Guacamole:
2 avokado
1 vitlöksklyfta
1/2 dl crème fraiche
1 msk chilisås
Salt och svartpeppar

Tillagning:
1 Gör guacamolen först genom att dela avokadon. Gröp ur köttet med en sked och mosa
med en gaffel. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
2. Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma till hamburgare.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i cirka fem
minuter. Lägg upp några salladsblad på tallrikar och lägg på hamburgaren.
3. Toppa med guacamole, tomat, lökskivor, inlagd gurka och majs.


Recept: Ulrika Davidsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar