Sidor

söndag 18 juli 2010

Tunnbrödsrullar med skinka och äppelröra

8 bröd


Goda tunnbrödsrullar som är enkla att göra. Bra att ta med på en utflykt eller som kvällsvickning.



Ingredienser
8 mjuka rektangulära tunnbröd
4 msk smör eller margarin
8 stora salladsblad
8 stora skivor skinka eller 16 små

Äppelröra:
1 stort syrligt äpple eller 2 små
½ slanggurka
10 cm purjolök
1 liten burk ananasringar (4 st)
Salt
Peppar
1-2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (10%)

Gör så här
Riv äpplena och gurkan grovt på rivjärn. Strimla purjon och dela ananasen i små bitar. Blanda alla ingredienser till äppelröran och smaka av.

Bred smör på tunnbröden (kan uteslutas). Skölj salladsbladen och torka av dem. Lägg salladsbladen på bröden. Lägg några matskedar äppelröra på salladen och bred ut den lite. Toppa med skinkan. Rulla ihop tunnbröden. Rulla gärna in dem i smörgåspapper och knyt ett vackert snöre eller band runt. Låt ena änden sticka ut en bit så kan man hålla i den andra änden när man äter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar