Sidor

tisdag 27 april 2010

Fisksoppa med räkor och spenat




Fisksoppa med räkor och spenat

Du behöver (4 personer)

400 g fiskfilé, färsk eller djupfryst,
gärna torsk och lax, men det funkar med
kolja, sej, eller liknande.
250 g färska räkor, eller 100 g skalade
ett par purjolökar
250 g bladspenat (alternativt hackad spenat)
8 dl fiskbuljong, (tärningar eller fond) eller hummerbuljong.
1 dl vitt vin, gärna torrt (alternativt citronvatten)
2-3 dl vispgrädde
smör
salt
vitpeppar
Gör så här
Tina djupfryst fisk, skölj färska filéer. Dela den i lagom stora bitar för soppan.

Skala räkorna, koka buljongen.

Skölj och skär purjolöken, grovhacka spenaten, och fräs dem i smör i en gryta. Låt dem inte få färg! Häll i buljong, vin och grädde och koka upp. Lägg i fisken och koka några minuter - låt inte fisken koka sönder. Tag grytan från värmen och lägg i räkorna - som absolut inte får koka. Låt soppan dra och smaka av med salt och vitpeppar

mixa med en mixerstav eller i mixer/matberedare..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar