Sidor

måndag 26 april 2010

Förslag till måltidsordning-flytande kost


En vecka i hemmet.




Frukost 1 ½ dl fullkornsvälling,eller lättyoghurt

Lunch 1½ dl varm soppa

Middag 1½ dl varm soppa

Till flytande mat räknas det som kan passera ett grovt sugrör.

Den varma soppan kan vara hemlagad eller burk/påse.Lägg i kött,fisk,fågel,ägg eller vegetariskt alternativ,samt använd gärna mjölk istället för vatten för att förbättra näringsinnehållet. Mixa soppan slät innan servering.

Till frukost och mellanmål kan du använda lättsockrad frukt eller bärdryck,tex Pro Viva, ta då hälften dryck och hälften vatten.

När du börja äta vanlig mat kan du äta hela frukter och bär. Om du fortsätter att dricka fruktdrycker som törstsläckare riskerar du att få ett för högt energiintag och därmed inte gå ner så mycket i vikt.Hel frukt innehåller dessutom fibrer,fler viktiga näringsämnen samt ger mer mättnadsskänsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar