Sidor

måndag 26 april 2010

Köttfärssoppa



Recept soppor

Portionerna som anges är inte anpassade efter de mindre portionsstorlekar som du behöver äta efter operationen.Laga soppan efter och lägg upp din portion på ca 1-1½ dl soppa.


Köttfärssoppa
4 portioner

Tillagning
400 g mager köttfärs
2 stora gula lökar
2 morötter
4 potatisar
1 röd paprika
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
1 pressad vitlöksklyfta

Hacka löken grovt och stek i lite matfett i en stor gryta.
Skala och hacka resten av grönsakerna och fräs med i löken när löken börjat mjukna något. Slå över köttbuljong och addera paprikapulver och tomatpuré. Låt koka upp. Bryn under tiden köttfärsen i en stekpanna och lägg sedan över köttfärsen i grytan. Låt koka tills potatisen är mjuk, morötterna får gärna ha lite tuggmotstånd. Smaksätt med salt och pressad vitlök. Strö över lite hackad persilja.


Mixa med mixerstav eller i matberedaren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar