
Recept soppor
Portionerna som anges är inte anpassade efter de mindre portionsstorlekar som du behöver äta efter operationen.Laga soppan efter och lägg upp din portion på ca 1-1½ dl soppa.
Köttfärssoppa
4 portioner
Tillagning
400 g mager köttfärs
2 stora gula lökar
2 morötter
4 potatisar
1 röd paprika
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 liter köttbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
Hacka löken grovt och stek i lite matfett i en stor gryta.
Skala och hacka resten av grönsakerna och fräs med i löken när löken börjat mjukna något. Slå över köttbuljong och addera paprikapulver och tomatpuré. Låt koka upp. Bryn under tiden köttfärsen i en stekpanna och lägg sedan över köttfärsen i grytan. Låt koka tills potatisen är mjuk, morötterna får gärna ha lite tuggmotstånd. Smaksätt med salt och pressad vitlök. Strö över lite hackad persilja.
Mixa med mixerstav eller i matberedaren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar