Sidor

söndag 12 september 2010

Grundrecept på dinkelpaj - GI-pajdeg


En nyttigare alternativ deg, som också passar den som äter GI-kost.
Dinkel, som är en äldre vetesort, blir allt vanligare i våra butiker. Har en fin smak som passar till pajdeg.

Du behöver
200 gram dinkelmjöl (Gärna fullkorn)
125 gram smör
2 msk vatten
Gör så här
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.




Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar