Sidor

söndag 12 september 2010

Tacogratäng med nachos


För 2 personer.


Kvällens middag som är en av mina favoriter även om \\\"vanlig\\\" tacos nog är ändå bättre :)
Hur som helst är denna gratäng superenkel att göra och mycket god! När man har krossade nachos i botten av formen blir det nästan som en paj!

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader

Fräs köttfärs och lök i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och häll i de krossade tomaterna och sambal oelek. Låt det puttra en liten stund.

Krossa hälften av nachosen och lägg i botten av en ugnsfast form så det täcker.

Häll köttfärsåsen över chipsen.

Blanda lättcreme fraiche, philadelphia och riven ost och bred ut det som ett täcke över köttfärsåsen.

Lägg tacosåsen som ränder över osttäcket.

Stick ner resterande nachos längs kanten på formen (eller servera dem bredvid om du hellre vill det men dom är godast varma tycker jag)

Gratinera i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan gratängen vila i ca 5 minuter innan du serverar!


Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)
Quornfärs, Gul lök, Krossade tomater, Sambal oelek, Tacokrydda, lätt Crème fraiche, Philadelphia, Riven ost, Tacosås, nachos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar