Sidor

söndag 12 september 2010

Krispig mandellax med blommig potatis


4 person(er) Ingredienser
450 g laxfilé, portionsbitar
1 msk smör, mjukt
1 tsk salt
1 dl flagad mandel
2 msk bladpersilja, hackad
50 g cheddar eller emmentaler, riven
8 st potatisar
0,5 msk rapsolja
0,5 tsk salt
0,5 knippe färsk timjan

Till servering
50 g haricots verts
1,5 st röd paprika, strimlad

Tillagning
Lägger man kvistar av örter på potatisen bibehålls växtens karaktär.
Prova gärna andra örtkryddor som oregano och salvia.

1. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i portionsbitar om det inte är gjort.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Bred på smör, salta.
3. Blanda mandel, persilja och ost. Strö det över fisken. Skala potatisen och dela den. Är den stor så skär den i cm-tjocka skivor.
Lägg potatisen runt fisken. Pensla ovansidan på potatisen med olja.
Salta potatisen och lägg på kvistar av timjan.
4. Stek ca 25 minuter mitt i ugnen tills fisk och potatis är genomstekta och fått fin färg. Servera med haricots verts och röd paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar