Sidor

söndag 12 september 2010

Sej med fetaost


4 person(er) Ingredienser
600 g sejfilé
1 tsk salt, + 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald + 1 krm nymald svartpeppar
2 st tomater
200 g fetaost
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk dill, hackad

Tillagning
Rätten kan förberedas till och med punkt 3 och förvaras i kylskåp innan den tillagas i ugn.
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar.
2. Skiva tomaterna och lägg på fisken. Smula över fetaosten.
3. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 5 min. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda i dill och häll såsen över fisken.
4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris, och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar