För 4-6 personer.
Gjorde den på jobbet och det blev rensopade tallrikar och det tar jag som ett gott betyg.
Blir det kvar att köttfärslimpan så skär den i tunna skivor och ha på en hårdbrödssmörgås.
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor eller
1 hel vitlök solo
2 dl havregryn
2 dl mjölk
1-2 ägg
1 bit fetaost
Salt
Peppar
Spiskummin
Soja
6-8 normalstora potatisar
4-6 morötter
Färska champinjoner efter smak
Blir det kvar att köttfärslimpan så skär den i tunna skivor och ha på en hårdbrödssmörgås.
Ingredienser
800 g blandfärs2 gula lökar
3 vitlöksklyftor eller
1 hel vitlök solo
2 dl havregryn
2 dl mjölk
1-2 ägg
1 bit fetaost
Salt
Peppar
Spiskummin
Soja
6-8 normalstora potatisar
4-6 morötter
Färska champinjoner efter smak
Gör så här
Börja med att hacka fetaosten i en storlek som du själv känner för, men inte för stora! Finhacka sedan löken och vitlöken. Blanda sedan ihop den tillsammans med färsen, blanda i havregrynen, mjölken, fetaosten och äggen. Blanda tills du fått en bra smet och smaka sedan av med kryddor. Forma till en limpa och lägg mitt på plåten
Skala sedan potatisen och morötterna och skär i rätt så tunna klyftor, dela champinjoner först på mitten och sen på mitten igen så det blir fyra delar av en champinjon. Blanda ihop potatisen, morötterna och champinjonerna och krydda med salt, peppar och grillkrydda och bred ut de runt köttfärslimpan och grädda alltihopa i ugnen i ca 1 timme på 175 grader.
Skala sedan potatisen och morötterna och skär i rätt så tunna klyftor, dela champinjoner först på mitten och sen på mitten igen så det blir fyra delar av en champinjon. Blanda ihop potatisen, morötterna och champinjonerna och krydda med salt, peppar och grillkrydda och bred ut de runt köttfärslimpan och grädda alltihopa i ugnen i ca 1 timme på 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar