Sidor

måndag 14 juni 2010

Kyckling medelhavssmak

Ingredienser
25 bufféportioner
2500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
75 g smör
2 msk salt
1 tsk svartpeppar
750 g körsbärstomater
3 bunt rucolasallad eller färsk basilika
3 dl svarta oliver med kärnor

Sås:
300 g soltorkade marinerade tomater
12 dl lätt crème fraiche
6 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche och vitlök. Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö tomater och rucola över kycklingen tillsammans med oliver.

GI-inspirerat recept (medel).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar