Allt på en långpanna. Potatisen tar smak av kött och lök mm.
Ett recept jag använt jag vet inte hur många gånger
Ett recept jag använt jag vet inte hur många gånger
Ingredienser
800 g blandfärs1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
Salt
Kryddpeppar
Vitpeppar
10-12 potatisar
2 morötter
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde 27 %
Gör så här
Vispa upp ägget lite lätt i mjölken. Häll i ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda i färsen.
Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar.
Forma till limpa mitt på långpanna.
Sätt i ugn 200 grader ca 15 minuter.
Under tiden:
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan.
I ugn igen 200 grader ca 20 minuter. Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugn ca 5 minuter till.
Om du vill ha grädde med mindre fett funkar t ex 4 % matlagningsgrädde jättebra.
LYCKA TILL!!!
Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar.
Forma till limpa mitt på långpanna.
Sätt i ugn 200 grader ca 15 minuter.
Under tiden:
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan.
I ugn igen 200 grader ca 20 minuter. Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugn ca 5 minuter till.
Om du vill ha grädde med mindre fett funkar t ex 4 % matlagningsgrädde jättebra.
LYCKA TILL!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar