Sidor

måndag 14 juni 2010

Köttfärslimpa med klyftpotatis

För 6-8 personer.

Allt på en långpanna. Potatisen tar smak av kött och lök mm.

Ett recept jag använt jag vet inte hur många gånger

Ingredienser

800 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
Salt
Kryddpeppar
Vitpeppar
10-12 potatisar
2 morötter
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde 27 %

Gör så här

Vispa upp ägget lite lätt i mjölken. Häll i ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda i färsen.
Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar.
Forma till limpa mitt på långpanna.

Sätt i ugn 200 grader ca 15 minuter.

Under tiden:
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan.

I ugn igen 200 grader ca 20 minuter. Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugn ca 5 minuter till.

Om du vill ha grädde med mindre fett funkar t ex 4 % matlagningsgrädde jättebra.

LYCKA TILL!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar